Популярные направления TEZ TOUR:
  • всі країни
  • Summer
  • Все включено
  • Гірськолижні
  • Екзотика
  • Екскурсійні
  • З дітьми
  • Зима
  • Пляжні
  • Екскурсії
  • Греція
Плато Лассіті і печера Зевса
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 7 годин
    Проводиться: з 01.05.2019 до 30.09.2019, П'ятниця,
  • Пам'ятки по маршруту: печера Зевса, Монастир Богородиці Серцевої, Село Псіхро, Плато Лассіті,
    Тематика:
    Оглядові, Культурно-історичні, Для дітей
Опис

Здійсніть подорож вглиб землі і опинитеся в світі богів і героїв, легенд і міфів! На цій екскурсії ви дізнаєтесь повні чудес історії про те, як титан Кронос проковтнув всіх свох дітей, крім останнього – Зевса, як коза Амалфея вигодувала його своїм молоком, як змужнілий Зевс врятував своїх братів і сестер і запанував на Олімпі. Побуваєте в печері, де, за переказами, народився сам Громовержець. Потім отримаєте майстер-клас від критських горян – гончарів і майстрів по виготовленню ножів. І, нарешті, доторкнетеся до чудотворної ікони в монастирі Богородиці Серцевою.

Ви підете до підніжжя Диктійських гір, в саму східну область острова Крит-Лассіті. Тут можна побачити дикі оливкові гаї, дубові, каштанові і кленові ліси. Тут критяни-горяни живуть так само, як і сотні років тому. Ви почуєте захоплюючу розповідь екскурсовода про особливості національного скотарства, про млинах, фруктових та горіхових садах. Підніметеся наверх по обладнаній доріжці за 10-15 хвилин (пішки або, за додаткову плату, на ослику), побачите плоскогір'я з висоти пташиного польоту. І перенесетеся за часів язичництва і давньогрецької міфології. Саме тут, у глибокій карстовій печері, з'явився на світ головний Олімпійський бог-Зевс. Ви зійдіть на глибину 45 метрів і побачите величезні сталактити і сталагміти. Містична підсвічування і густий зелений мох перенесуть вас в простір легенд і чарівництва. Не забудьте кинути монетку в підземне озеро, щоб бог-громовержець посприяв вашому швидкому поверненню на Крит!

В п'яти хвилинах від печери знаходиться село Психро, де з давніх часів живуть представники однієї з самих шанованих професій Криту – гончарі. Ви відвідаєте майстерню і побачите процес виготовлення кераміки на гончарному колі. На ваших очах глиняний свічник перетвориться на вазу, ваза – в амфору, амфора – в глечик. Майстер поділиться з вами секретами виробництва і випалу теракотових ваз, а потім всі бажаючі зможуть самі виготовити глиняний виріб і забрати свій шедевр на пам'ять.

Залишаючи плато Лассіті, ви зупинитеся на гірському перевалі Сіли і смачно пообідаєте в сільській таверні. А потім, відпочивши і набравшись сил на нові враження, продовжите знайомство з місцевими ремеслами. Ви запрошені в гості до дідуся Сапунакису на фабрику критських ножів. Вже четверте покоління майстрів займається тут ручним виробництвом мисливських, пастуших і бойових ножів. Тут трудяться різьбяр по дереву, ковалі і точильники, майстри обробки шкіри, каменю і роги. Майстер-гравірувальник наносить на блискучі поліровані клинки крилаті фрази або традиційні критські вірші-мадінади. При бажанні ви зможете придбати будь-який вподобаний ніж.

У завершальній частині екскурсії ви побуваєте в гірському монастирі Кера Кардіотіса. Тут зберігається чудотворна ікона Богородиці сердечної, історія якої сповнена чудес. Поклонитися їй приходять паломники з різних країн. В заспокійливій атмосфері монастиря ви зможете відпочити душею і звернутися до Богородиці з проханням – кажуть, загадані тут бажання завжди збуваються.


Візьміть з собою: зручне взуття, головний убір, сонцезахисний крем, воду, фотоапарат/камеру, гроші на сувеніри і вхідні квитки, одяг для монастирів.
br > < b > Формат проведення екскурсії < / b> < br > екскурсія проводиться на комфортабельному автобусі в групі 50-70 осіб у супроводі російськомовного гіда.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 60 EUR, діти (3-11 років) - 30 EUR, немовлята (0-3 років) - 0 EUR
У вартість входить
Обід включений у вартість.
У вартість не входить
Вхідні квитки в печеру Зевса (дорослі 6 євро, діти до 18 безкоштовно) і монастир Кера (дорослі 2,5 євро, діти до 18 безкоштовно) не включені у вартість екскурсії оплачуються додатково на місці.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
Для зручності користувачів, надання персоналізованої інформації, запам'ятовування особистих переваг і налаштувань сайту наш сайт використовує файли cookie та інші аналогічні технології. Для користування сайтом Ви повинні підтвердити Вашу згоду на використання зазначених технологій. Детальніше
Приймаю