Популярные направления TEZ TOUR:
  • всі країни
  • Summer
  • Все включено
  • Гірськолижні
  • Екзотика
  • Екскурсійні
  • З дітьми
  • Зима
  • Пляжні
  • Екскурсії
  • Білорусь
Мирський і Несвижский замки
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 10 годин
    Проводиться: з 05.11.2021 до 09.01.2022, Субота,
  • Пам'ятки по маршруту: Мирський замок, Палацово-парковий комплекс Несвіж, міське селище Світ, місто Несвіж,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура, Палаци та садиби
Опис

Землі Білорусі раніше часто називали Країною замків, і це не випадково, адже на території їх було понад 100! Запрошуємо Вас відвідати з нами два найбільш збережених і найбільш відомих - Мирський замок і палацово-замковий комплекс в Несвіжі. Це два унікальних об'єкта, включених до Списку всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО, які є одними з найцінніших пам'яток Білорусі.

Точна дата початку будівництва замку в Світі досі достеменно не встановлена. Історики припускають, що власник тутешніх місць в 16 столітті, Юрій Ільїніч, наказав побудувати замок близько 1522 року. В результаті виросла велична будівля з потужними стінами і вежами.
За брукованому каменем внутрішнього двору Мирського замку Ви зможете прогулятися в компанії гіда, який розповість про таємниці та загадки замку і його околиць, побачите винні погреби і підвали, вузькі сходи і широкі зали. Музейна експозиція вражає навіть бувалих мандрівників, так само як і розкіш Бального залу, виконаного в стилі рококо. Щорічно біля стін замку проводяться музичні та лицарські фестивалі, свята ремісничого творчості, дні білоруського і середньовічного мистецтва.

Є що подивитися і в самому селищі Мир - його історична частина і зараз зберігає колорит колишнього містечка, де всім світом, спільно, жили представники різних народностей. Ринкова площа оточена храмами: православна церква, костел, синагоги, єшива, що тільки підтверджує мирне співіснування в селищі білорусів, поляків, євреїв, татар і циган. Доповнюють ансамбль історичних будівель будинки купців і ремісників. А у замкових стін можна помилуватися на витончено виконану в стилі модерн церква-усипальницю: тут знайшли свій спочинок князі Святополк-Мирські, останні титуловані власники замку.

Несвіж - місто загадок та легенд, скарбниця стародавнього зодчества, колишня столиця ординації князів Радзивілів. Знайомство з ним почнеться з Ринкової площі, де прекрасно збереглися торгові ряди, будинок ремісників, ратуша і міські ворота XVII століття - Слуцька брама.
Далі Ви зможете побачити чудовий зразок архітектури XVI-XVIII століть, в якому гармонійно поєднуються ренесанс, бароко і класицизм. Палацово-парковий комплекс був побудований за кресленнями архітектора Д.М. Бернардоні, ініціатором будівництва став знаменитий представник роду Радзивіллів Микола Христофор Радзивілл "Сирітка". Палац-замок, оточений ставками і земляними валами, складається з цілого комплексу будівель. Разом вони утворюють величний парадний двір, за межами якого - мальовничі, з бездоганним смаком спроектовані парки.
Усередині Несвижського палацу можна без кінця бродити по парадним залам - Золотому, бальні, портретна, каміни, Мисливському. Краса і багатство музейної експозиції в кожному з них по-справжньому вражають. Під час екскурсії є можливість оглянути житлові і господарські приміщення, дізнаючись попутно історію про одного з найбагатших і найвпливовіших родів Великого Князівства Литовського і Речі Посполитої, життя представників династії Радзивіллів.
Усипальниця знаменитого прізвища - Крипта - знаходиться в підземеллі ФАРН костелу, збудованого Д. М. Бернардоні в 1593 році. Храм входить в число найбільш цінних в Білорусі, частково за рахунок чудово виконаних фресок.

Екскурсія дозволить доторкнутися до історії країни і династії, яка залишила значний слід в культурній спадщині Білорусі і Європи.
Формат проведення екскурсії
Змішана: автобусна і пішохідна. Екскурсія проводиться професійним російськомовним гідом.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 32 EUR, діти (1-15 років) - 28 EUR, немовлята (0-1 років) - 0 EUR
У вартість входить
Екскурсійне та транспортне обслуговування, вхідні квитки в Мирський замок і Несвіжський палац, обід.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
Для зручності користувачів, надання персоналізованої інформації, запам'ятовування особистих переваг і налаштувань сайту наш сайт використовує файли cookie та інші аналогічні технології. Для користування сайтом Ви повинні підтвердити Вашу згоду на використання зазначених технологій. Детальніше
Приймаю