Популярные направления TEZ TOUR:
  • всі країни
  • Summer
  • Все включено
  • Гірськолижні
  • Екзотика
  • Екскурсійні
  • З дітьми
  • Зима
  • Пляжні
  • Екскурсії
  • Іспанія
Трикутник Далі (в міні-групі)
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 11 годин
    Проводиться: з 01.01.1970 до 01.01.1970,
  • Пам'ятки по маршруту: Фігерас, Колекція ювелірних прикрас Сальвадора Далі, Замок Пуболь, Порт-Льїгат,
    Тематика:
    Історія та культура, Авторські
Опис

Сальвадор Далі (1904-1989) відомий всьому світу як геній сюрреалізму, який виявив свій талант у живописі, скульптурі, графіці, ювелірній справі, кіно та інших видах мистецтва. Але, можливо, ще більш відомий Далі як парадоксальна, виключно ексцентрична особистість, справжній «порушник спокою», що славиться зухвалим, часом шокуючою поведінкою. «У шість років я хотів бути Наполеоном, але я ним не став. У п'ятнадцять я хотів бути Далі - і став ним. У двадцять п'ять років я хотів стати найсенсаційнішим художником в світі, і мені це вдалося. У тридцять п'ять я хотів забезпечити своє життя успіхом і - домігся цього. Тепер, коли мені сорок п'ять, я хочу написати шедевр і врятувати сучасне Мистецтво від хаосу і неробства - і зроблю це! ». Ці слова, що передують книгу «П'ятдесят чарівних секретів», - один із прикладів нестримного честолюбства художника, постійно кидав виклик суспільству.

Але існує й інший Далі - спокійний і щирий, талановитий творець, в складності свого внутрішнього світу знаходив сили для створення своїх робіт. Такого Далі можна відкрити тільки в одному місці - відокремленому куточку, де художник провів більшу частину свого життя, де черпав натхнення, і який залишив незгладимий слід в його творчості. Таким місцем був Порт-Льїгат - маленьке рибальське село біля містечка Кадакес, що на мисі Креус в області Емпорда. Згодом будинок змінював свій вигляд відповідно біологічному і духовному ритму життя його мешканців. Будинок розростався, витягувався в довжину подібно клітинній структурі, строго дотримуючись двом принципам Далі - акумуляції та інтеграції.

«Трикутник Далі» дозволяє відвідати більш гучні і популярні пам'ятники, залишені для нащадків геніальним художником, - театр-музей у Фігерасі, замок Гала в Пуболі, але саме тут, в будинку Далі в Порт-Льгаїті, перетвореному в музей в 1997 році, можна відкрити для себе «справжнього» Далі.

Саме тут зароджувалися його відносини з Галой - «що йде вперед», що захоплюється, що веде за собою по дорозі любові і пізнання, яка врятувала художника від підстерігаючого його божевілля. Натхненниця, модель і цариця світобудови, вона була для Далі «жінкою-баченням, здатної проникати поглядом крізь стіни, жінкою, яку неможливо похитнути, більш непорушною, ніж" Вечірня молитва "Мілле».

І саме тут бере свій початок його знаменитий метод, названий самим Далі параноїко-критичним, тобто «спонтанний метод ірраціонального пізнання, заснований на систематичній і критичної об'єктивації асоціацій і переосмисленні феноменів сновидінь».
Формат проведення екскурсії
Змішана: автобусна і пішохідна. Екскурсія проводиться на комфортабельному 8-ми місцевому мікроавтобусі.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 130 EUR, діти (1-11 років) - 130 EUR, немовлята (0-1 років) - 0 EUR
У вартість входить
Вхідні квитки в театр-музей Дали, екскурсія у супроводі гіда по музею, вхідний квиток в зал ювелірних виробів в Фигересе, в замок Пуболь і будинок-музей Сальвадора Далі у Порт-Льгаїті.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
Для зручності користувачів, надання персоналізованої інформації, запам'ятовування особистих переваг і налаштувань сайту наш сайт використовує файли cookie та інші аналогічні технології. Для користування сайтом Ви повинні підтвердити Вашу згоду на використання зазначених технологій. Детальніше
Приймаю