Популярные направления TEZ TOUR:
  • всі країни
  • Summer
  • Все включено
  • Гірськолижні
  • Екзотика
  • Екскурсійні
  • З дітьми
  • Зима
  • Пляжні
  • Екскурсії
  • Греція
Скарби Елафонісі
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 9 годин
    Проводиться: з 17.08.2019 до 30.09.2019, Неділя,
  • Пам'ятки по маршруту: Печера Агія Софія, Монастир Хрісоскалітісса, Обід в селі Елос, Пляж Елафонісі,
    Тематика:
    Оглядові, Культурно-історичні
Опис

Ця екскурсія познайомить Вас з дикою природою Білих Гор і призведе до казково красивого пляжу, розташованого на Південному Криті.

Західний Крит славиться своїми гірськими лісами і дивовижною природою. Саме тут розташувався єдиний на острові пляж з дрібним шовковистим рожевим піском - легендарний Елафонісі. Кришталево чисті бірюзові лагуни біля берега схожі на джакузі і прогріваються до 30 градусів, а фіолетові води затоки залишаються більш прохолодними. Пляж відзначений безліччю нагород і медалей за свою чистоту і збереження дикої природи. Також в програмі: прогулянка в сталактитовій печері Агія Софія - красивому місці Білих Гор, загадковий монастир-фортеця на пагорбі Хрісоскалітісса і ситний обід в гірському селі в тіні величезних платанів.

Краса знаменитого Елафонісі трохи меркне перед величезними скупченнями іноземців і греків, які люблять відпочивати на цьому пляжі. Саме через натовпи народу багато компаній не рекомендують поїздку сюди, незважаючи на всі інші плюси локації. TEZ TOUR пропонує власний маршрут, який позбавляє від цієї проблеми: після полудня всі відвідувачі Елафонісі роз'їжджаються по найближчих тавернах і на пляжі стає вільно. Ми побудували програму з відвідуванням інших визначних пам'яток вранці, а на пляж приїжджаємо саме після обіду.

Починаємо з красивої печери Агія Софія, де розташувалися не лише мальовничі сталактити, але і невеликий храм Різдва Христового і святої Софії. У печері і в храмі немає жодної людини, тільки зграйки голубів ховаються тут від денної спеки. З висоти печери (підйом по зручним сходинках займає 10 хвилин) відкриваються приголомшливі види на Білі Гори. Екскурсовод TEZ TOUR в тиші і прохолоді розповість не тільки про освіту сталагмітів і колон, а й захоплюючу історію героїв-партизан, які колись володіли печерою.

Далі, ми вирушаємо до одного з найзнаменитіших, а головне найкрасивіших монастирів Західного Криту - Хрісоскалітісса ( «Золота сходинка»). Протягом століть храмовий комплекс був не тільки обителлю божих людей, а й важливою фортецею, яка захищала важливу затоку від піратів. Ви почуєте відому легенду про сходинки собору, зроблених з чистого золота, про те, що з ними сталося і дізнаєтеся, якими якостями повинен володіти людина для того, щоб помітити приховану останню золоту сходинку! Ви ввійдете в храм з чудотворною іконою і відчуєте всю святість цього місця. У монастирі, при церкви, живе одна черниця - Теодора, що користується великою пошаною з боку не тільки туристів і місцевих жителів, а й священнослужителів, незалежно від їх сану.

Зупинка для обіду буде зроблена в мальовничому «зеленому» селі Елос. Ця частина острова Крит славиться багатою рослинністю і, в першу чергу, своїми каштановими і платановими деревами. Тут можна перепочити, випити чашечку кави і смачно пообідати в сільській таверні.

Головний об'єкт нашої подорожі - Елафонісі. Дорога до цього знаменитого пляжу проходить по наймальовничіших куточках західного Криту. Тут ви побачите безліч сіл, які живуть своїм відокремленим життям, оливкові гаї і апельсинові сади. У перекладі з грецької мови «Елафонісі» - «оленячий острів». Ви почуєте чарівну історію про те, як один звір, дикий критський олень, за часів правління Османської імперії вирішив тут долю цілого поселення місцевих греків. Те, що тягне людей на пляжі Елафонісі - рожевий пісок природного походження. Звичайно рожевий він не на всьому пляжі, але в місці, де морські хвилі зустрічаються з узбережжям - все саме так! Кілька видів черевоногих і двостулкових молюсків, які мешкають на дні Іонічного моря містять в своїх панцирах велика кількість рожевого перламутру.

 Жоден учений не може пояснити чому, але саме в цій частині острова Крит мільйони раковин перемелюють морем в рожевий пісок і викидаються хвилями на місцеві пляжі. Вода в чудових дрібних лагунах Елафонісі дуже прозора, а море настільки дрібне, що дійти до сусіднього острівця можна пішки, крокуючи «прямо по воді». Саме тому температура води тут завжди на кілька градусів вище, ніж на інших пляжах Криту. Тут ми проведемо решту дня до повернення в готель.
Формат проведення екскурсії
Екскурсія проводиться на комфортабельному автобусі в групі до 50-70 осіб. Програму веде досвідчений російськомовний екскурсовод.
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 37 EUR, діти (3-11 років) - 28 EUR, немовлята (0-3 років) - 0 EUR
У вартість входить
Екскурсія в печеру Агія Софія, пляжний збір на Элафониси.
У вартість не входить
Обід. Лежаки на пляжі - 5 євро.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
Для зручності користувачів, надання персоналізованої інформації, запам'ятовування особистих переваг і налаштувань сайту наш сайт використовує файли cookie та інші аналогічні технології. Для користування сайтом Ви повинні підтвердити Вашу згоду на використання зазначених технологій. Детальніше
Приймаю