Популярные направления TEZ TOUR:
  • всі країни
  • Summer
  • Все включено
  • Гірськолижні
  • Екзотика
  • Екскурсійні
  • З дітьми
  • Зима
  • Пляжні
  • Екскурсії
  • Греція
Мелодія дзвонів
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 7 годин
    Проводиться: з 25.06.2021 до 02.10.2021, П'ятниця,
  • Пам'ятки по маршруту: Міст Ріо-Антіріо, Монастир Святого Серафима Саровського, Монастир Катакомби, Місто Нафпактос,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура
Опис

Маршрут почнеться з зупинки біля найдовшого вантового мосту Європи-Ріон-Андріон.
Потім ви підете в монастир Святого Серафима Саровського, гордість якого – унікальна дзвіниця, що складається з 400 симандров і 62 великих дзвонів.
Друга обитель на вашому шляху – монастир Святого Нектарія, відомий своїми катакомбами, які багато в чому нагадують давньоримські.
Завершиться подорож прогулянкою по мальовничому містечку Нафпактос, де в старому порту вас чекає смачний обід.

Зустрітися з духовною стороною життя Греції! На цій екскурсії ви відвідаєте два найважливіших православних монастиря, зможете прикластися до святинь, отримати благословення місцевих ченців, зробити пам'ятні фотографії і просто відпочити душею.

З півострова Пелопоннес ми вирушаємо на материкову частину Греції, куди потрапимо через найдовший в Греції міст Ріон-Андирион. Його офіційна назва — «Харілаос Трікупіс», було дано на честь прем'єр-міністра Греції, який перший задумав цю сміливу споруду. Зображення саме цього моста прикрашає банкноту в 500 євро! Це дивовижна споруда-найдовший у світі вантовий міст з безперервною підвісною поверхнею. Складнощі прокладки моста через Коринфську затоку більше століття ставили людей в глухий кут. Ширина водної гладі — близько 1500 метрів, глибина — більше 60 метрів, тверда порода ховається глибоко під поверхнею хиткого піщаного дна. Міст був відкритий 7 серпня 2004 незадовго до початку літніх Олімпійських ігор в Афінах і вважається символом нової Греції. Він з'єднує маленький порт Ріон на північному узбережжі Пелопоннесу з місцевістю Андирион на південному узбережжі континентальної Греції. Міст Ріон-Андріон висить на чотирьох високих пілонах, а його довжина становить 2252 метри. Тут є пішохідна зона і доріжка для велосипедистів. Міст має можливість розсуватися разом з віддаленням Пелопоннесу від материкової Греції на 3,5 см. на рік. У греків сформувалася нова традиція, - проїжджаючи міст потрібно зупинитися і зробити фотографію на тлі моста.

Головна мета нашої подорожі — мелодія дзвонів, яку ми почуємо в чоловічому монастирі Святих Агустіна і Серафима. Це один з найкрасивіших монастирів сучасної Греції. Він знаменитий своєю багатющою в світі дзвіницею-62 дзвонів і 400 симандрів! Схожа дзвіниця, у храмі Святої Софії в Константинополі, тисячу років тому була символом слави і величі Візантійської Імперії. Тут можна почути неповторне звучання-дзвонові Передзвони, які підносять слухача до небес! Мелодію тропаря святому Серафиму Саровському виконують ченці за допомогою спеціальних електронних пультів управління десятками дзвонів. Ставропігійний храм виконаний в традиційному візантійському стилі у формі хреста. Одне з головних багатств монастиря – різьблені дерев'яні кахлі ручної роботи і унікальний вівтар з дерева тутової породи.
У монастирі діють іконописна майстерня і книжкове видавництво, а влітку розміщується дитячий православний табір.
У монастирі зберігаються мощі святих: Августина, Серафима Фанарського, Іоанна Предтечі, Миколи, Нектарія, Христофора, Філомена, Макарія, Варвари, Анни, Парфенія і свята рака з чесною главою святого Стефана. Тисячі прочан приходять сюди прикластися до чудотворної ікони святого Нектарія, покровителя всіх незаслужено ображених. Святий, захищає від несправедливості і незаслуженого покарання.

Після відвідання головного храму і після дзвону дзвонів, ми прогуляємося по території монастиря, де побачимо невеликий зоопарк. Тут містяться плямисті олені, верблюд, коні, осли, страуси ему, качечки та інші домашні тварини. В угіддях монастиря виробляється велика кількість продуктів сільського господарства: мед, оливкова олія, сири, вино, чаї, спеції, Лікарські рослини. Ченці пропонують свої товари в місцевій крамниці, тут є також лікувальні мазі на основі трав (виробляються за власним родинним рецептом одного з ченців), а також ікони, книги і церковне начиння.

Всього в 15 хвилинах їзди знаходиться інший важливий релігійний об'єкт – жіночий монастир Катакомби, освячений на честь святих Нектарія і Фанурия. Він схожий на казковий замок або палац і вражає своєю красою. Від обителі відкривається чудовий вид на море. Вхід в монастир лежить через лабіринти, створені за образом ранньохристиянських катакомб. Входячи під ці склепіння, занурюєшся в атмосферу тих давніх часів, коли гнані християни змушені були здійснювати богослужіння в підземеллі. Сестри обителі виробляють ладан, займаються бджільництвом, виготовляють воскові свічки, пишуть ікони, в'яжуть чотки. В монастирі є свій обори, де живуть вівці, корови, кури. З молока роблять молочні продукти і сир-кращий у всій Етолії!

У фіналі нашого незвичайного паломництва — невелике середньовічне приморське містечко Нафпактос. Гордий, наповнений 2500-річною історією, продовжує залучати інтерес відвідувачів, охочих пройти по його знаменитій бруківці. Нафпактос стоїть однією ногою на горі, а інше в море, а оточують його ароматні хвойні ліси. На набережній безліч вікових платанів, вузькі вулички, затишні площі і сади, дворики і чарівна гавань. Тут в 1571 році відбулося велике морське бій (битва при Лепанто), в якому флот Союзу європейських держав розбив турецький флот. У цій битві автор «Дон Кіхота» Мігель Сервантес втратив ліву руку, в пам'ять герою місцеві жителі встановили тут його скульптуру. Нафпактос зберігає унікальну самобутність, а близькість моста Ріон-Андріон надає йому особливий колорит. Місто, побудоване амфітеатром на схилі пагорба, що вінчається старовинною Венеціанською фортецею. Його буквально обіймає кам'яна стіна, немов оберігаючи від невідомих небезпек минулих років. Тут пригадуються лицарські романи, і це не дивно: Нафпактос-одне з наймальовничіших і найцікавіших міст Греції. Від прогулянок по його околицях отримуєш задоволення-і емоційне, і естетичне, і духовне. Цьому чудовому містечку вдалося перемогти біг часу і зберегти свій унікальний древній вигляд, незважаючи ні на що! Відчуття гармонії і безтурботності не покидає будь-якого щасливчика, що ступив на цю землю.br>Формат проведення екскурсії < br > змішана: автобусна і пішохідна. Екскурсія проводиться на комфортабельному автобусі в групі до 30 осіб у супроводі російськомовного гіда.


Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 100 EUR, діти (3-11 років) - 100 EUR, немовлята (0-3 років) - 0 EUR
У вартість входить
Обід в таверні включений у вартість екскурсії.
У вартість не входить
Додаткові витрати, сувеніри в монастирях.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
Для зручності користувачів, надання персоналізованої інформації, запам'ятовування особистих переваг і налаштувань сайту наш сайт використовує файли cookie та інші аналогічні технології. Для користування сайтом Ви повинні підтвердити Вашу згоду на використання зазначених технологій. Детальніше
Приймаю