Популярные направления TEZ TOUR:
  • всі країни
  • Summer
  • Все включено
  • Гірськолижні
  • Екзотика
  • Екскурсійні
  • З дітьми
  • Зима
  • Пляжні
  • Екскурсії
  • Греція
Загублений світ Діскурі
Відправлення з:
  • Тип: Групова
    Мова: Русский
  • Тривалість: 8 годин
    Проводиться: з 25.06.2021 до 02.10.2021, П'ятниця,
  • Пам'ятки по маршруту: печера Сфендоні, села Аною і Аксос, монастир Діскурі,
    Тематика:
    Оглядові, Історія та культура
Опис

Це абсолютно не туристичний маршрут, на якому ви зможете максимально близько познайомитися з реальним життям критян!

Екскурсія приведе вас в найвіддаленіші райони Криту, загублені серед гір і ущелин!

Ви відвідаєте красиву сталактитову печеру Сфендоні віком 8 мільйонів років.
Всі таємниці критських ремесел і традицій відкриються в місцевих гірських селах Анойя і Аксос. Бабуся ткаля покаже чудеса управління старовинним верстатом, майстер дерев'яної скульптури - свої гігантські шедеври, а пастух подоїть кіз і зварить теплий сир. А ще в затишній таверні вас почастують чаркою гарячого раки прямо з самогонного апарату,
навчать готувати критські пиріжки з сиром і накриють смачний обід. На завершення - загублений в горах монастир Діскурі, тут єдиний монах доглядає за оливковою садом, тримає господарство і навіть робить міцне вино.

Програма екскурсії починається в селище Зоньяна, де знаходиться знаменита печера Сфендоні. Її вік 8 мільйонів років,
а протяжність 145 метрів! Вона наповнена дивовижною форми сталактитів і сталагмітів трьох кольорів - білого, червоного і сірого. Одинадцять залів печери носять романтичні назви: Палацовий зал, Парфенон, Зал скам'янілих хвиль, Зал загубився хлопчика і т. Д.

Далі, ви підете в одну з найбільш відомих і великих сіл острова,
яка знаходиться на висоті 790 м. над рівнем моря. Під час прогулянки по вулицях Аною ви відвідаєте візантійську церкву св. Іоанна Предтечі і познайомитеся з укладом життя критських горян.

Потім, в крихітній милою селі Аксос ви зайдете в гості до старої ткалі, яка не тільки не забула старовинне мистецтво, а й вчить йому молодих.
Вітаючи дорогих гостей, ткаля пригостить домашніми пиріжками з сиром і традиційним напоєм раки. Прямо на ваших очах з клубка різнокольорових ниток, з'явиться тканину, з якої крітяни роблять килимки, скатертини, сумки, одяг і багато іншого. Всі бажаючі зможуть спробувати свої сили за ткацьким верстатом,
а також можна допомогти старенькій в нелегкій справі прикраси весільного калача. Далі, в таверні з чудовим видом на гори буде накритий смачний обід. А після трапези, пастух - горець приготує смачні пиріжки, і ви побачите в дії традиційний самогонний апарат - ракоказано.
Неподалік розташувався музей дерев'яної скульптури. Його власник,
він же головний скульптор, є шанувальником творчості Зураба Церетелі, як нам здається. Скульптури виконані з цілісних стовбурів диких олив, дубів, евкаліптів і кипарисів, а розмір фігур вражає - від п'яти метрів! Скульптор сам проводить екскурсію, а екскурсовод TEZ TOUR перекладає російською мовою.
І в фіналі нашого нестандартного подорожі - відокремлений гірський монастир Діскурі. У монастирі знаходяться 4 маленькі каплички і мощі святих в головній церкві. У Діскурі зберігається ікона Святого Георгія Побідоносця, біля неї з давніх часів горяни давали клятви, які ніколи не порушувалися. Єдиний мешканець монастиря - монах Рафаїл містить домашніх тварин і веде господарство. На території монастиря є винний льох, де екскурсовод покаже вам, як зберігають вино "" по-критський "". Є в Діскурі і "" осляча фабрика "" оливкового масла, дров'яна піч і багато іншого.

Формат проведення екскурсії
Екскурсія проводиться на комфортабельному мінівені в групі до 7-ми чоловік. Програму веде досвідчений російськомовний екскурсовод
Тип ваучера
e-voucher

Ціни та умови
Стандартна ціна
дорослі - 99 EUR, діти (3-11 років) - 99 EUR, немовлята (0-3 років) - 0 EUR
У вартість входить
Вхідні квитки в печеру Сфендони, обід в таверні і пиріжки від пастуха включені у вартість екскурсії.

Перетягніть прапор в потрібну точку на карті
OK
Для зручності користувачів, надання персоналізованої інформації, запам'ятовування особистих переваг і налаштувань сайту наш сайт використовує файли cookie та інші аналогічні технології. Для користування сайтом Ви повинні підтвердити Вашу згоду на використання зазначених технологій. Детальніше
Приймаю